Ukens bok; Kunsten å Leve

Kunsten å leve er skrevet av Jan Vincents Johannessen.

  

Kunsten å leve - den virkelige kunsten - består ikke i å skaffe seg mye å leve av, men noe å leve for. Og den består i å bruke dagen i dag. Det er ikke sikkert du får i morgen.

Den siste setningen er min tilføyelse, men er ikke dette en bra setning? Du finner flere slike vekkere underveis i boken, og her er flere;

"Folk som kommer seg frem her i verden, er folk som ser etter de omstendighetene de ønsker seg, og som, om de ikke finner dem, lager dem selv."

"Det å frigjøre et annet menneske innebærer selvsagt en risiko for at man kan miste det. Men et menneske som ikke er fritt, har man allerede mistet."

"Som Nobelsprisvinneren Camilo José Cela sier; "Denne utgave (boken Pascual Duartes familie) er tilegnet mine fiender, som har vært meg til slik hjelp i min karriere."

"Det å leve er å gjøre seg selv sårbar."

"Husk at respekt, selvrespekt og kjærlighet, må gå hånd i hånd."

Boken minner deg på det du allerede vet, men som du kanskje ikke har iverksatt for deg selv ennå. Noen kapitler skjønner jeg ikke helt hva har i boken å gjøre, men alt i alt, er dette en grei bok som kan motivere deg videre til egeninnsats for å optimalisere livet ditt.

Vel lest!

Boken bestiller du her; http://www.aschehoug.no/litteratur/billigbok/0dp0_aschehoug_pocket/katalog?productId=18512465

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits