Å hoppe uten sikkerhet

Det er rart med alt som foregår i idretten. Det er som om de har sine egne spilleregler, litt på siden av oss andre.
 
Foto; Scanpix

På mandag kunne ordfører Fabian Stang på vegne av Oslo kommune, og alle som har stemt frem Anette Sagen som første hopper, bedyre at nettopp hun, som den banebrytende hopperen hun er, skulle få æren av å hoppe først i Kollen. Dette valget var en viktig sak for likeverd og likestilling innen idretten. Men også fordi nettopp Sagen er den hopperen som her til lands har best resultater å vise til, både nasjonalt og internasjonalt.

Allikevel klarer de å kløne det til. Kvelden før den store kvelden, kjøres det testhopp, men dette er ikke en hvilket som helst test. Arrangørene lar våre mest profilerte hoppere på herresiden få teste ut bakken. De ønsker ikke at noe skal skje med Sagen, og det ville bli dumt om hun landet på "kulen". Romøren ble som kjent først ut med sine 111 meter. Sagen hoppet 106,5. Hele 4,5 meter skilte disse hoppene altså. Hvorfor var de ikke redd for at noe skulle skje med Romøren som tross alt skal delta i Verdenscup nå. Og hvorfor var ikke dette avklart med landslagsledelsen og Oslo kommune?

Fordi dette var godt planlagt. Dette er så uverdig at jeg til tross for å være bergenser, nesten er uten ord. Når de bruker prøvehoppere som er så profilert, burde de latt Sagen være første prøvehopper også, slik at hun selv kunne testet ut bakken før det offisielle hoppet. 
 
Og så klønes det til videre. På en pressekonferanse på Ullevaal stadion i går kveld, kommer det frem at Bjørn Einar Romøren som er oppriktig lei seg, som straff må bli hjemme når resten av laget drar til Finland og Lahti fredag. En kan diskutere om det er riktig å la Romøren, som en av 11 testhoppere, ta støyten. Selvsagt burde han tenkt seg om, men å analysere konsekvensene der og da, må ha vært en umulig oppgave når valget først var der. For muligheten skulle han i utgangspunktet aldri fått.


Foto; Scanpix. Bjørn Einar Romøren og Clas Brede Bråthen.

Det er viktig å huske på at bak idretten finnes det dessverre en haug av mennesker som har tilrøvet seg maktposisjoner, og som med dette tror at de og deres posisjon er viktigere enn utøvere, publikum og i det hele tatt idrettens verdier; glede, respekt, integrering, likeverd og videre.

Noen slike finner vi i rennleder Torgeir Nordby og Roar Gaustad, leder av Kollenhopp, som i sin egen smålighet, tverret frem Romøren som første hopper, mot all sunn fornuft og folkets røst, og uten respekt for kommune, landslag og ikke minst utøverne selv. Etterpå gjemmer de seg og kommer først ut etter at Romøren har tatt støyten for det hele.
 
Gubbene er fryktelig opprørte over den behandlingen Romøren har fått etter testhoppingen i Holmenkollen, skriver Gaustad i en pressemelding torsdag kveld.

Og det er da dette blir feil i mitt hode. Om dette skulle få noen konsekvenser, så er det Torgeir Nordby og Roar Gaustad som burde tatt dem. De har i oppgave å forvalte nevnte verdier, men har vist seg særdeles lite skikket ved å sette seg selv foran. De bør ta sin hatt og gå, eller hoppe.

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits