Hodeløs farao

Amenhotep III er en av de mest berømte egyptiske faraoene som levde for 3400 år siden. Den røde granittbysten av faraoen er like stor som et menneske, og ble gravd ut like ved faraoens gravplass i den søregyptiske byen Luxor.

 
FOTO: REUTERS/Egyptian Supreme Council

Og tenk, der har jeg gått og vandret i sanden, undrende over alle skattene vi ennå ikke har oppdaget i dypet av den altomslukende sanden. Og kanskje sparket jeg hvileløst i sanden like over Amenhoteps hode, for nå har de nemlig funnet det også.

Det massive granitthode er i bemerkelsesverdig god stand, bekrefter Dr. Hourig Sourouzian, som de siste 11 årene har ledet arkeologene ved gravplassen. Og for en spennende jobb. Skulle jeg valgt om igjen, hadde jeg utvilsomt valgt arkeologi, for er det noe jeg alltid har hatt interesse for, så er det historie, kulturer, grave i jorden og oppdagelser. Små og store oppdagelser.

Og Amenhoteps hode er så utrolig vakkert. Bare se på bildet, på den vakre granitten og det nøyaktig utskårne ansiktet. 3400 år gammelt er det altså.

Amenhotep III regjerte fra 1387 til 1348 før Kristus. Da jeg var yngre, var jeg svært fasinert av barnebarnet. Amenhotep III var nemlig bestefaren til den kanskje mest berømte av alle faraoene, Tutankhamon, som desverre levde litt før min tid altså:-). Men om vi virkelig har flere liv, tror jeg bestemt at jeg har levd et liv i Egypt. Kanskje det kan forklare min uforklarlige dragning flere tusen år tilbake i tid, mot sandbankene i Egypt.
  
 Foto; Trude H. Hole/Tusen og en natt

Jeg har vært i Egypt fem eller seks ganger, og på slike nyoppdagelser kjenner jeg at det snart er på tide med en ny reise, tilbake til et fantastisk land og en svunnen tid.

Klikk på linken, http://no.wikipedia.org/wiki/Tutankhamon, så kan du lese mer om Tutankhamon.

3 kommentarer

marthe emilie

11.03.2010 kl.15:56

Jeg har blogg vs blogg nå!

Meld deg på ! :)

AMALIE

11.03.2010 kl.15:57

Så spennede! Elsker egypt, var der i julen, og skal tilbake i påsken.

Jeg har forresten skrevet et innlegg om noe veldig fælt, nemlig dyremisshandling, som også finnes i norge, og som veldig mange støtter uten å tenke seg om - sirkus. Hadde vært fint å høre andres meninger om det!

hannaandrea

11.03.2010 kl.16:07

Jeg har vært i Egypt, kjmpe fint der! :)

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits