BAR Tjuvholmen, et skikkelig røversted

Bygdøy Allé Bar, eller BAR Tjuvholmen, kall det hva du vil, er et relativt nytt "it" sted, og du finner det som navnet tilsier, på Tjuvholmen.

         
Drinker i alle varianter er et vanlig syn på BAR

Restaurantkonseptet er helt greit, men det er BAR konseptet utpå kvelden som er spennende.
Hit går du om du liker legger og stiletter, glitter og glam og kiser med sleik og selvtillitt. Og du trenger selvsagt ikke å høre til under denne kategorien for å sette kursen mot Tjuvholmen, det er moro lell, for her er det å se og bli sett som teller, i tillegg til champis og drinker i alle varianter. Selv får jeg litt 80 talls Barock jappe tid følelse av stedet, if You know what I mean, i positiv forstand, for den var da jaggu ikke verst den epoken heller for de av oss som ikke gikk på en smell, eller hva?

Den gang da alle var happy og fornøyde, og det glitret overalt. Ja, det glitrer også på BAR.
  

Disse stedene kjenner vi altså til, og vi kjenner også til hvem som går her, inkludert oss selv. Det hviler en viss utilslørt, materialistisk stemning over både sted og mennesker, godt sammensmeltet med en herlig naivitet, den vi alle kjenner til i spillet jeger og bytte, hånd i hånd. Ja, vi kan selvsagt alle det spillet, gjør vi ikke? Og rent overflatisk er jo dette rett og slett helt herlig å observere for en observant observatør som meg.

Og observere gjorde min gode venn Marianne og jeg i høyeste grad en fantastisk herlig og solrik lørdag på vår visitt nr. 3 på BAR Tjuvholmen. På ettermiddagen var det nesten for varmt å sitte ute. Solen slikket kropper med lite klær og mye hud, og ikke et vindpust var å oppdrive. Gjestene ute fikk stadig påfyll med vann for "inte få solstikk, får det vil vi inte ha", som hun så søtt sa det, hun søte svenske servitrisen. Og et pluss skal stedet, eller servitrisen virkelig ha for denne gesten.
 

God og mett, og etter noen drinker fikk vi etterhvert litt følelse
av å være et helt annet sted i verden


Continentale følelser. Med beliggenheten, varmen og den tiltalende, herlige uteplassen (hvis du overser containerne) og selvsagt drinkene, var vi plutselig på ferie, Marianne og jeg. Vi var liksom i St. Tropez, 20 minutter fra Asker. Ja, verden er sannelig ikke stor. 

Men maten var det så som så med. Vi bestilte en helt grei Crispy Smøretunge med chili dipp til 68.- Dette står under småretter, men bør heller plasseres under forrett. Og litt senere en Quantum Burger til 165.- som var litt kjedelig både på smak og i tilbehør. Så neste gang vi går dit er det nok ikke fordi vi er sultne, men fordi vi rett og slett vil oppleve glitter, fjas og glam.


Marianne var ikke helt fornøyd med burgeren

Marianne og jeg kunne raskt slå fast at dette er et sted der jentene og damene virkelig stiler seg opp. Det var mange fine antrekk å se på, og det er flott at det ikke lenger bare er italienske kvinner som vet å kle seg stilig og la sin femininitet få fritt spillerom.

Men det è jo rart med det, for å si det på ekte bergensk; du ska`kje skrape my`kje på den fjonge fernissen før du ser den nakne sannheten i kvitøyet. For en kjole med stil, krever undertøy med stil og en kropp og holding til å bære det hele. Det er for eksempel ikke særlig elegant med slitte sports bher under klassiske silkekjoler for å si det slik, eller å la undertøy i helt feil farge tyte ut både her og der når du bærer en klassisk, stilren kjole. Så fortsatt har vi (de andre selvsagt) nok en del å lære av våre sydlandske medsøstre. 

Og apropos det, damer, vær så snill å strekk ut foten når dere går med høye hæler! 

Når det gjaldt gutta boys, gikk de fleste rundt med mot i brøstet,
og det kan vi sannelig like, bare det ikke blir sleskt. På BAR er det riktignok en hårfin balanse, men de vi kom i kontakt med denne lørdagen, var rene sjarmtroll hele gjengen, og latteren og rockefoten satt etterhvert svært løst.

Damer i kikkerten. Og de kan sannelig kunsten å titte, de guttene der på Tjuvholmen, men så er jo dette et tittested. Ingen sjenerte gutter som viker med blikket der i gården, nei. Men det gjør jammen sante meg ikke vi heller :-) Og går du med et smil, opplever du her som ellers at dette alt i alt er et åpent, vennlig sted. 

Men det beste har jeg ikke nevnt ennå, for det kommer her; det aller beste er nemlig at alderssammensetningen er for oss litt over 22, dvs. en snittalder på rundt 40 vil jeg tro, akkurat midt i blinken for oss midt i livet. Derfor vil vi nok gå dit igjen, Marianne og jeg, for å drikke god vin, prate, flørte, se, og ikke minst rocke til langt ut i de sene nattetimer. For det er nemlig mulig å danse om du finner deg en egnet plass og driter i at ingen andre gjør det, for ja, BAR kan oppleves som litt stivt, men da gjør du bare din borgerplikt og rocker opp stedet til svetten renner, og bare nyter musikken og dine egne helt herlige moves som du henter opp fra 80 tallet. Ingen vits i å spare på dem, vettu - og musikken på BAR er virkelig god og meget godt sammensatt. Et pluss til DJèn også.


Unisex toalett er vi ikke fan av

Men det er to store minus ved dette stedet. Det ene er unisex toalett. Det liker vi ikke. Det andre er at det slippes inn alt for mange mennesker og du kommer ikke frem til baren om du ikke kan triksene mine, og de skal jeg selvsagt holde for meg selv:-). Bærer du over med dette og finner deg en plass du kan bevege deg litt på, så gjør som Marianne og meg, ta den ut med litt skikkelig, god gammeldags og svett rocken roll, fordi du fortjener det.


Litt mer Bar og litt mindre restaurant hadde vært tingen utover i de sene nattetimene, men absolutt vel verdt et besøk eller to.

Så da er det bare en ting å si; Rock this Place!
Hilsen EasyGirl.

Link;
http://www.bygdoyallerestaurant.no/

4 kommentarer

peggysue

29.06.2010 kl.20:42

Mye Svensker i utelivsbransjen. I følge statestikken skal det være nesten like mye Danske borgere i byen...Hvor er de? Sitter de å drikker kanskje? eller "bygger & sjauer" på en byggeplass et sted? ...svett .....ikke på Bar men med bar overkropp...... :-D

ArtofLiving

03.07.2010 kl.11:04

He, he, ja, det er sikkert litt deilig å være dansk i Norge også:-)

Frank

06.12.2010 kl.09:13

Hei! Hm, er dette et sted best egnet for single, desperate menn - eller kan du anbefale det på et generelt grunnlag? Vi er gjeng ikke-single kompiser med reservasjoner der f.k lørdag, men ble plustelig litt usikker...

ArtofLiving

06.12.2010 kl.10:03

Ingen fare Frank. Dere vil kose dere uansett, og jeg anbefaler stedet på generelt grunnlag. Men som nevnt nå på vinteren er det ikke like stort trøkk på Tjuvholmen, og folk trekker oppover mot Bar i Bygdøy og stedene rundt Solli Plass etc.

Når det gjelder gifte/ikke-single menn, så er vel min erfaring at denne gruppen flørter minst like mye som single:-) men en god flørt er bare sunt, så lenge det forblir en god flørt.

Kos dere masse!! :-)

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits