hits

Rådgivning i Molboland, Mr. Hansen?

Rådgivning i Molboland?

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen har fått my pepper for sin rådgiver rolle i First House. Men ærlig talt, hvis mannen er ansatt fordi han har en ettertraktet kompetanse han har opparbeidet seg gjennom et langt liv, så bør han vel også få love til å benytte seg av den, samt det nettverk han har spinnet seg.

Hansen mener at han har opptrådt fullstendig korrekt i sin rolle som PR-rådgiver for barnehageselskapet Espira. I tillegg benytter han anledningen til å gå til motangrep mot en av sine skarpeste kritikere, stortingsrepresentant Marit Nybakk (Ap).

-Jeg kan ikke forholde meg til Marit Nybakks moralske standarder og ringe henne hver gang for å høre om det jeg gjør er i tråd med dem, sier Hanssen til Dagbladet, og jeg er helt enig.

Men selvsagt ikke Nybakk, og denne uttalelsen kaller Nybakk til og med hersketeknikk, muligens i mangel av annet. For dem som har fulgt med i debatten, er i så fall hersketeknikker noe som gjødsles titt og ofte, både i denne saken og i politikk generelt. Å bruke dette som argument t i denne sammenheng, blir som å spytte i motvind.

Hun svarer videre; Han må gjerne rette skyts mot meg, men det fjerner ikke det faktum at det er veldig mange som reagerer negativt på det han gjør. Denne uttalelsen, hvis vi skal gå i detaljene, er også en form for hersketeknikk.

But who cares?

Nybakk hevder videre at det;
fins ingen ydmykhet i det Hansen sier, og ikke et fnugg av anerkjennelse for at tidligere partifeller har problemer med det prinsipielle i det han gjør. Men hva skal vi så med ydmykhet, Fru. Nybakk, bygge broer?

Kom ned av hesten og begynn å jobbe, sier nå bare jeg.

Og så tilbake til saken
. Hvis ikke Hansen skal få benytte seg av sin egen erfaring og kompetanse for å kunne uttrette en god jobb som rådgiver, fordi noen handlingslammede politikere synes det er prinsipielt snodig, så er det faktisk ikke Hansens problem så lenge han handler innenfor det politisk handlingsrommet det er lagt opp til.
 
Hele denne saken er like latterlig som om en dyktig mann eller kvinne i næringslivet var ønsket inn i politikken på bakgrunn av en unik kompetanse politikerne gjerne vil ha til rådighet for å kunne fatte de riktige beslutningene, men parkerer det ved å si; Vi vil gjerne ha deg og dine kunnskaper - men du må bare ikke bruke dem!

Er det noe vi trenger, er det rom for lobbyvirksomhet, slik at alle saker og fakta belyses fra flere hold og over tid. På den måten får politikerne som ser ut til å leve på sin egen planet, mer bakkekontakt.

Inntil da er det val bare å stikke hodet i sanden og håpe på det beste.

Fortsatt deilig søndag!!

Hilsen EasyGirl.

Link til Dagbladet; http://www.dagbladet.no/2010/08/03/nyheter/bjarne_hakon_hanssen/marit_nybakk/first_house/innenriks/12814403/

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar