Årets norske bok; Kleen Deal

Ja, jeg bøyer meg i støvet, for Kleen Deal, direkte oversatt fra Clean Deal for de som trengte litt hjelp til det, er en bok som gikk rett hjem hos meg og enda litt lenger.


 

Forfatteren Asbjørn Krag er et psevdonym for en forfatter på MIN alder! Ja, det er all info vi får. Spennende ikke sant? Og gudene skal vite at en i min alder har opplevd litt av hvert, og akkurat nok til å skrive en innholdsrik, humoristisk bok som Kleen Deal.

 

Boken bortimot oser av ironi, snert, vidd og en lekenhet som går rett hjem og forblir der!

 

Kleen Deal forynger deg, og ja, dette er jo et voldsomt flott fenomen som jeg og dere som er pluss/minus forfatterens og min alder, absolutt ikke kimser av. Så glem rynkekremer som ikke virker; LE!

 

Og nettopp derfor skal du skaffe deg Kleen Deal, selv om det høres ut som noe du skal vaske huset med. Boken får deg til å le masse, og en god latter forlenger som kjent livet. Selv satt jeg på terrassen og lo høyt så tårene spratt igjennom hele boken. Og det har ingen bok gjort før!!

 

Dette var altså min første virkelige latterkulebok, og jeg har lest mye. Det er dette bøker handler om; underholdning!

 

Boken handler om Kokken Tor, sjef for kommunens matleveranser til Bergens aldershjem og Kåre Iversen, fruktgrossisten som begge holder en del av pengene godt gjemt under bordet, begge relativt åttitallsrockesentimentale...ain´t we all.


Og så er det en wannabe-tøffingen
, selveste Mr. Maurer som får deg til å vri deg av latter. I mangel av arbeid, satser han høyt på en karriere som privat detektiv, spion, ryddegutt ( i mafiastil...) og liknende, men får det ikke helt til. Og sammen spinnes de inn i et aldri så lite nett av humoristiske vinklinger og retninger.


Ta det for det det er
. Boken er fylt med klisjer og parodier du bare må le av, for de kommer så naturlig og treffende. Det er tydelig at vi her snakker om en uredd forfatter som driter litt i det, som brenner på og skåler med livet, og jeg liker det!

Denne kommer på topp to listen min, sammen med Eksgangster som jeg tidligere har omtalt. Vel lest!!

 

Hilsen EasyGirl

Bestilles her; http://www.baskerville.no/index.php
Link til Eksgangster; http://artofliving.blogg.no/1270285889_pskeboken_eksgangster.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits