Pilgrimsreisen, et mesterverk

The Pilgrimage tar deg med på en reise inn i det ubevisste, gjennom et landskap skildret så godt at du kjenner det på pulsen, i de rolige hjerteslagene og langt inn i hjernebarken, for dette er en bok som krever noe av deg.


Paulo Coelho er nok mest kjent for verdenssuksessen Alkymisten, men har også skrevet The Pilgrimage, en bok etter mitt hjerte. Coelho har et rikt liv å ta av og det merkes godt i tekstene - og jeg har stor sans for forfattere som ligger litt av sjelen sin i verkene sine.

I 1986 foretok Coelho pilegrimsreisen til Santiago de Compostela, og i 1988 kom boken basert på denne reisen. The Pilgrimage tar oss med på en pilegrimsvandring fra Frankrike til Spania. Nærmere bestemt Santiago de Compostela, en pilegrimsferd som er vandret av mennesker fra hele verden i over 1000 år.

I boken skal fortellerstemmen sammen med sin lærermester prøve å gjøre seg fortjent til "Mestersverdet". For å oppnå det må han ikke bare vandre den lange, fysiske strekningen, men også begi seg ut på en reise i sitt eget indre, noe som er langt mer komplisert, men som ender ut i indre ro og selverkjennelse. Don´t we all need it...?


Forfatteren har et rikt liv og en egen evne til å skildre livet på...

Coehlos filosofi om å stoppe opp og kjenne etter i sitt indre, er vel verdt å lytte til. Det er som jeg sier; du er den du har ventet på hele livet, hold og behold fokuset på det.  

Og nei, dette gjelder ikke kun hvileløse åndssnobber, men oss alle. The Pilgrimage er en befriende stans i vårt travle hverdagsliv. Krevende å lese ja vel, men den setter fokus på det som virkelig betyr noe her i livet, deg selv og din indre balanse. Og ja, du møter deg selv i døren, gang på gang...  

For The Pilgrimage pirker deg innunder huden, der nervetrådene ligger i tynne lag, og nei, vi snakker ikke om spenning, men om selverkjennelse, for du må kjenne etter i dypet av deg selv. Ikke alltid like behagelig det nei, men en reise virkelig verdt å ta!! 

Vel lest og god reise! 

Hilsen EasyGirl. 

Ps. jeg leste den engelske versjonen, men boken er nå også endelig oversatt til norsk for de som foretrekker det.
Kan bestilles her; http://www.bokkilden.no/SamboWeb/side.do?dokId=5473044 kommentarer

Nina

26.08.2010 kl.14:57

Jeg har ikke lest noe av ham eller om ham. Det bør jeg gjøre noe med. Takk for tipset! :-)

ArtofLiving

27.08.2010 kl.19:11

Bare hyggelig, Nina:-) Ha en nydelig kveld!!

Erlend

08.09.2010 kl.09:38

Paulo Coelho - mester, eller kanskje litt oppskrytt?

Hei Trude!

"Alkymisten" regnes jo for å være en av de bøkene man må få med seg her i livet, og her forleden kom jeg over en paperbackversjon som tilogmed var ganske billig. Jeg kom vel omtrent halvveis i første lesning, og nå må jeg si at det rett og slett ikke frister spesielt mye å lese den ut. Ikke var det noe særlig til handling jeg er nysjerrig på hvordan utfolder seg, ingen karakterer jeg lurer på hvordan det går med - den fenget rett og slett ikke. Det er forsåvidt greit, og sikkert min egen skyld. Jeg liker gjerne at det skjer noe når jeg leser (Gabriel García Márquez er en annen jeg har kommet omtrent halvveis i).

Men det som virkelig forundret meg med Alkymisten er språket. Det var jo som å lese en barnebok! Eventyraktig. Tildels store og forsåvidt hverdagslige tanker og ideer beskrevet med denne relativt enkle hovedpersonens stemme. Er dette virkelig dette noe av det ypperste innen vår tids forfatterskap? Og er "alle" enige om dette?

Greit nok at han har fine budskaper og gode filosofier, men det forundrer meg faktisk at dette har blitt en verdenssuksess (på den annen side - Vikingarna, Sputnik og Heidi Hauge selger jo flere plater enn de fleste andre her til lands. Jeg skjønner ikke helt dét heller).

Så når du først tar opp Coelho skulle det vært interessant å høre hva du som journalist og skribent mener om dette?

Hilsen Erlend

PS. Jo Nesbø! Dét er gutten sin som kan skrive det. For en penn! I hans bøker tar jeg meg ofte i å lese et avsnitt eller en setning om igjen for virkelig å nyte hans gode formuleringer og vendinger...

ArtofLiving

08.11.2010 kl.21:11

Hei Erlend. Det er ikke lett å si hvorfor noen blir store, mens andre ikke. Jeg tror det har litt med timing og flaks å gjøre, om du får et navn som "stor" forfatter eller ikke.

Ja, noe treffer en del, som Vikingarna, og vi trenger ikke forstå det, kun akseptere at det er slik. Jeg har ikke lest Alkymisten, og har den ikke på listen min heller. Alt til sin tid:-)

Veldig enig angående Nesbø og jeg liker godt karakteren Aune som bidrar med litt ironi oppe i det hele:-)

Men skal du lese en virkelig god og morsom krim med svart humor, er Eksgangster å anbefale. Jeg har anmeldt den her på bloggen.

Ha en fin dag, mvh Trude :-)

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits