Trude Helen Hole om Vær eller ikke vær...

Hvis ikke været kommer til deg, får du dra til været! Eller som jeg pleier å si når det regner mye her på Østlandet og det er lenge siden jeg har vært i Bergen; om ikke jeg drar til Bergen, så kommer Bergen til meg.

Nå er det slik at jeg som født og oppvokst i Bergen og halvt nordlending, er vandt til litt vær, og jo mer rufsevær det er, jo lykkeligere blir jeg.


Josefine Hole Evensen 5 år, tar et blinkskudd i typisk norsk sommervær...


Jeg husker en gang rundt russetiden, da jeg og en venninne sammen med to kompiser, tok oss en lang kjøretur ut i havgapet. Ja, dere vet, at utenfor Bergen har vi ekte hav, og der var det vær, skikkelig vær. 

Ja, for det var nettopp det vi skulle oppsøke, skikkelig rufsevær på grensen til storm. Vi skulle ta og føle på det, kjenne oss levende og ja, det var jeg som overtalte dem til å kjøre halvannen time ut i havgapet for å føle litt. Jeg insisterte faktisk, dog med entusiasme, og de lot seg overtale. 

Jada, vi fikk følt litt, i piskende regn som kom vannrett bokstavelig talt og gjorde oss klissvåte til skinnet i løpet av to nanosekunder ettersom ingen av oss var kledt for den relativt lite planlagte, men store begivenheten. Jeg åpnet hendene og strakte dem mot himmelen som en hyllest til galskapen, og mottok i retur vindens harde dytt hit og dit. Jeg ble en kasteball, og jeg nøt det. 

Så jeg skrek ut det høyeste jeg kunne mens mascaraen rant sine sorte tårer, av ren fryd, ja, nesten som i en orgasme selv om jeg på daværende tidspunkt ennå ikke hadde opplevd en, hvis vi snakker om flere mennesker, som vi nå var;

ÅHÅHÅ HERREGUUUUUUUUD - JEG EEEEEEEELSKER NÅR DET REGNER !!!!!!! 


Må jo bare elske det, vi klarer oss ikke uten...Illustrasjon: ECMWF/Storm/VG Design Foto:

 

Kanskje litt snodig for en bergenser å rope ut noe sånt noe, men regn har altså aldri plaget meg. Men back to the story; gledeshylet var helt akutt og helt uten annen mening enn akkurat det jeg skrek ut. Men på guttene så det ut som om de trodde jeg skulle kle av meg og få materialisert utropet, noe de ikke var helt klare for.

Tydeligvis. 

Min venninne sa bare; -Trude, du kan godt lære deg timing og sånt, og det er ikke alt du trenger å si heller.

Vel, jeg har ikke lært.

Det er heller ikke alltid at min store entusiasme for ting smitter. Vi dro etter bare fem dyvåte minutter og altså et lite, kort utrop, og kjørte i to timer tilbake ettersom vi nesten ikke kunne se noe fordi vinduene var "dogget ned". 

Men nå er det slik at det er liksom er sommer på nytt, og ferien er like om hjørnet, og jeg har bare FEM uker ferie mot tidligere ni. Jeg har derfor akutt klaustrofobi bare ved tanken. Ja, ikke bare klaustrofobi, men desperat klaustrofobi, for hva om været ikke blir bra i ferien?

Klaustrofobi har jeg på ekte og veldig sterkt, og det gjelder alle områder i livet. Jeg kan velge bort noe godt følelsesmessig om det vokser seg stort. Tlknytning kan føles både skremmende og klaustrofobisk.

Og rent fysisk; jeg holdt på å dø på et toalett i Roma hin dagen, etter tre sekunders fikling med låsen. Og hadde ikke Ingrid svart da jeg panisk ropte Ingriiiiiiiiiiiiiiiiiid, Ingriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid, så hadde hjertet mitt stoppet. 

Jeg vil IKKE dø på et toalett!


Min kjære venninne Gro og jeg tar været i våre egne hender. Hvis ikke været kommer til oss, drar vi til været!


Vel, klaustrofobi og desperasjonen melder seg nå som været viser seg fra sin norske side. Slik som i fjor. Jeg følte jeg ikke fikk noen sammenhengende sommer fordi det var rødt og svart kort om en annen hele veien til skolestart. Så min kjære venninne Gro og jeg var i vinter svært forutseende og bestilte "sydentur" for oss og trollene våre - på sommeren altså, og jeg som har vært ihuga tilhenger av at sommeren tilbringer vi i Norge, for her er det så fint og flott...


Nordnorge kan godt by på skikkelig rufsevær, det liker både trollene og jeg...her ved Saltstraumen


Vel, ikke det, for når jeg drar nordpå til mitt paradis på Helgelandskysten, hvilket har vært obligatorisk hver sommer, for der føler jeg meg FRI, spiller vær og vind ingen rolle. For der, og kun der, forventer jeg faktisk litt rufsevær som får meg til å føle meg levende, og jeg elsker (som tidligere nevnt) når naturen er våken og krevende. Jeg liker det krevende. 


Nordnorge kan også by på dette, og da sier vi selvsagt ikke nei takk...


Vel igjen, Gro og jeg skal til Rhodos i juli, ja i huleste heiteste juli. Og for noen uker siden da det var hete i Oslo og alle var varme og glade, og jeg skrev dette; Svett som faen, og naken husvask i tropevarmen; http://artofliving.blogg.no/1307266356_svett_som_faen_og_nak.html, tenkte jeg at faen heller, og jeg skal snart til Rhodos liksom...

Så utrolig...hm, må lete etter det rette ordet...teit! 

Men nå, etter de siste regnfulle og kalde dagene, mens Færderen seilte sin kos og greier, og det funker dårlig å sove under åpen himmel, tenker jeg, så utrolig...hm, må tenke litt...kult! 

Kult! Vi skal til Rhodos!!

Jepp, bildet er fra Thailand fra TV innspillingen Barn på Tur, og nå skal vi på tur igjen, til sommer og sol. Jippiii:-)

For nå er´n her...sommeren!

 

God sommer, hilsen EasyGirl.

Og by the way, at nå er det tid for å hoppe ut av boksen, ta noen sjanser og stole på deg selv. Vi er faktisk halvveis ut i det; 2011 er tid for å vise styrke, ta valg og  gjøre endringer; http://artofliving.blogg.no/1293735936_2011_er_tid_for__vise.html

 

Trude Helén Hole

 

 

 

6 kommentarer

- Antika

19.06.2011 kl.12:22

fine bilder :D

Marenlk

19.06.2011 kl.12:22

Hadde vært fint med sol, god sommer (:

Lene Nilsen

19.06.2011 kl.12:23

hehe :) Fin blogg:)! Er kjempe fint vær , her i nord-norge :) !

Ha en fin dage videre! :)
det nederste bildet var veldig koselig :-)

her er været helt fantastisk :-) nyter den!

ArtofLiving

19.06.2011 kl.15:34

Takk PB, det var hyggelig å høre.

Nå ser det ut til at regnet gir seg her i Asker også, og det passer bra, ettersom jeg og trollene skal en tur i skogen og grille, og muligens sove.

Ha en fortsatt nydelig dag.

Hilsen Trude

ArtofLiving

19.06.2011 kl.15:35

Så flott Lene.

Skjønner at jeg er nordpå litt for sent på sommeren. Var det ikke en skikkelig varmeperiode i fjor også på denne tiden??

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits