Statoil har blod på hendene - og Statoil er i hovedsak oss - deg og meg...

Statoil er fortsatt på plass i landet hvor offentlige henrettelser og steining pågår. Syntes vi dette er greit?Advokat Sotoudeh er en modig kvinne, som har arbeidet for opposisjonen og forsvart fanger som er dømt til døden for forbrytelser de gjorde som barn. Sotoudeh er nylig dømt til 11 års isolat for propaganda og for å utgjøre en fare for Irans nasjonale sikkerhet. 

Regimets bødler har travle dager: Antallet henrettelser har nådd 53 bare på de fire siste ukene, forteller iranske menneskrettsaktivister. I tillegg er 85 andre fanger dømt til døden for narkotikasmugling.

Mullahenes regime har intensivert sin undertrykkelse, spesielt antallet brutale henrettelser for å kontrollere det iranske folkets raseri, heter det. Det iranske regimet kritiseres stadig for alvorlige brudd på menneskerettighetene:

«Vilkårlig fengsling uten lov og dom, politisk motiverte arrestasjoner og drap, henrettelser av mindreårige, henrettelser ved steining, manglende rettsvern for kvinner, trakassering av etniske og religiøse minoriteter, manglende forsamlings- ytrings- og pressefrihet, stadige overgrep mot menneskerettighetsforsvarere, mv.»

Her kan du lese mer i en artikkel fra nettredaktør Gunnar Stavrum: http://stavrum.nettavisen.no/?p=4966

Og her kan du lese om søstrene som er dømt til døden ved steining: http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/05/525902.html Og her en annen artikkel: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Kan-vare-hevn-for-drapet-pa-Dursquoa-6478294.html#.T6jus3h4xBE og her: http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/10/505884.html Jeg advarer mot sterke bilder.

Syntes vi dette er greit? Nei, det er faen meg ikke greit at vi - for Statoil er i hovedsak oss - opererer i regimer som dreper mindreårige ved steining, og mange uten dom.

Hva hendte med etikk og verdier?? Her er Statoils egne regler rundt etikk og verdier, som vi skjønner ikke er verdt blekket de er skrevet med: Vi ser etikk som en integrert del av vår virksomhet, og vi er fast bestemt på at Statoil skal være kjent for høy etisk standard. Selskapet krever en høy etisk standard av alle som opptrer på vegne av oss og vi vil opprettholde en åpen dialog om etiske spørsmål, både internt og eksternt. Vi forventer også at våre samarbeidspartnere skal ha en høy etisk standard som er i samsvar med vår. 

Under Statoils krav til leverandører, står det følgende: Statoil benytter leverandører som driver sin virksomhet i samsvar med våre verdier og våre standarder for HMS, etikk og samfunnsansvar.

Samfunnsansvar står det ganske tydelig der - og her snakker vi om et samfunn som steiner barn... Helvete heller!


Med oljeblod på hendene... dine hener, mine hender... 

I tillegg har vi en stinkende sak gående i Canada nå, nemlig Statoils oppkjøp i tjæresandområdene i Alberta i Canada. Tjæresand utgjør verdens mest skitne oljeutvinning. Enorme skogarealer ødelegges, naturmangfold trues, leveområder for mennesker og dyr forgiftes. Utvinningen til Statoil medfører minst 13 ganger så store klimagassutslipp per fat olje sammenlignet med Nordsjøen, og den vil fragmentere et sårbart villmarksområde på størrelse med Jotunheimen nasjonalpark.

Er dette greit så lenge det ikke skjer i heimen? Nei, det er faen meg ikke greit det heller! Link: http://besteforeldre.framtiden.no/joomla15/images/stories/TarSandDagsavisen.pdf

Det er vi - Den norske stat  - som er hovedaksjonær med en eierandel på 67 prosent som forvaltes av Olje- og energidepartementet. Dette kan vi ikke vedkjenne oss.

På tide at Norge og Statoil begynner å ta ansvar for samfunn, natur og miljø, og slutte å bidra til å ødelegge det. Vær så snill, skrik opp dere som kan, og videreformidle kunnskap om hvordan Statoil egentlig opererer. Skitne, blodstenkte penger og ødeleggelse av jorden vil vi ikke ha. Vi kan begynne med å stille oss bak dem som krever Norge ut av Iran og Canada!

Vi kan bidra ved å:

  • Stemme annerledes, AP regjeringen satser på penger, ikke mennesker og miljø - og ser igjennom fingrene når det gjelder korrupsjon og blodregimer. 
  • Vi kan melde oss inn i dyre og miljørganisasjoner; WWF, Bellona, Dyrenes beskyttelse etc.
  • Spre budskap og linker til artikler rundt VIKTIGE saker - og droppe uvesentlige artikler som sex, hår og make-up, kjendiser, Slik finner du lykken, og Drømmemannen, og Slik blir du Superkvinnen og sånt piss.
  • Skrive leserinnlegg i avisene med fokus på sak, og stille regjering og bedrifter til ansvar.

 

Link til viktige organisasjoner: http://www.naturforvaltning.no/organisasjonene/

Link til WWF: http://wwf.no/bibliotek/nyheter_fakta/?36086

Link til Forskning: http://www.forskning.no/artikler/2011/januar/275422

 

Ha en god tirsdag, hilsen Trude Helén Hole, ikke alltid like easy! :-(

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits