Cruise med SeaDream 1, dag en og to...

Vi ankommer litt før 15.00, etter først å ha tatt oss en liten øl på kaien sammen med to hyggeligere, rockeroll karer fra L.A som vi møtte på toget fra flyplassen til Civitavecchia, kaien der cruisebåtene venter oss. De er her fo å spille inn en film.

SeaDream på Korsika, Gro og jeg er på tur:-)

De skal også på cruise, men de skal på Princess Cruises, med en av de båtene som tar tusenvis av mennesker. Dere vet, en av de båtene som er 12 etasjer høy, med hundrevis av lugarer og trapper og korridorer. En slik båt der du kan gå deg vill og dø av tørst og sult i på vei mot intet, fordi korridorene er så lange og så mange, at du glemte hvorfor du gikk der, hvorfor du valgte akkurat den trappen og den korridoren. Du glemte hvor og hva du skulle, i hvert fall om du er litt senilita som meg. Og så står du der da, mens livet stille seiler forbi, i korridoren og leter etter kaffe. Du har plutselig blitt 90 år og litt usikker på hvem du egentlig er, og om et er kaffe å få i det hele tatt. En ferie kan fort bli et marerett av slikt.

Våre hyggelige filmprodusenter skulle altså i en av de båtene der du står i kø og venter, der sirkus og karusell gjør deg svimmel, der maten er bra, men ikke bra, der texas og klokkelsett styrer ferien din. På en slik båt skal ikke vi. Vi skal på SeaDream Yacht Club, verdens beste cruise i luksusklassen. Men listen er allerede lagt. Dette er en ferie der vi blir kjent med folk. Hyggelige folk. Atle Brynestad, eier av SeaDream sa det selv, dette er en type ferie der du kan møte folk og få deg venner for livet - hvis du vil. Gro og jeg skal til L.A til høsten, vi, men først skal vi nyte Middelhavet, og det med stil.

Før avgang, og bak ser dere de stoooore cruise båtene. Vi er på en yacht!

De hyggelige karene må forlate oss og ta en shuttle buss mot sitt store Princess mareritt, mens jeg jeg krasjer en annen shuttle buss som egentlig skal til båten Azura Cruise, fordi denne sjåføren ti minutter tidligere bedyret at Gro og jeg måtte vente til neste som skulle komme om 20 minutter. At denne bussen var full. Men det hjelper lite når jeg fem minutter senere  ser han slipper andre fok inn på den fulle bussen. Så jeg roper på Gro og skrener bort til bussen, hvorpå han gjentar at den er full - og den er ganske full, og at den kun skal til Azura. Azura, Azura only! Men jeg sier med meget bestemt stemme, litt sånn høy og skremmende myndig stemme faktisk, at: -jeg beliter meg  ikke! Jeg SÅ at du slapp andre folk inn på bussen. Det er utrolig frekt! Vi skal med denne bussen NÅ! Og så presser jeg kofferten inn på beina til de andre passasjerene slik at Gro bak meg får nøyaktig to cm å stå på riktig side av døren. Ikke ti ville italienere kan stoppe meg fra å komme frem til SeaDream nå. Sjåføren bare ser på meg, litt oppgitt kanskje, og litt redd, og lukker døren bak Gro. Og så kjører han av gårde mot båtene, en liten omvei kanskje, ettersom han kun hadde med passasjerer som skulle til Azura. Og så oss to da, som skulle til SeaDream.

Vel, hva kan jeg si? Shuttlebusser er en kjempefin oppfinnelse.

 Innsjekkingen på kaien tok nøyaktig to minutter, deretter var det bare å stige om bord i himmelen og håndhilse på den kjekke kapteinen Johan og noen av de andre fra besetningen. Og det er da du føler det, den indre roen, stresset som bare fordufter, at du er velkommen til et sted, til mennesker som vil deg vel, som vil gi deg en uforglemmelig ferieopplevelse.

Med hver vår champagne i hånden bruker vi ti minutter på å aklimatisere oss før vi går på det romslige rommet og skifter til bikini. Deretter finner vi oss en deilig solseng på dekk 5, på toppen av yachten og bare nyter livet med en liten strekk i ryggen, for ja, er det ikke rart? Det første som skjer når jeg skal legge meg ned, slappe av, nyte livet og slikke sol, er at det sier boing i ryggen, en slik lyd du helst bare vil høre på fly og ikke i ryggen din. Men what can I say?  I couldn´t care less. Her er ordene som beskriver det hele svært godt:

"It´s yachting, not cruising" Enjoy the difference. SeaDream Yacht Club is different from big ship cruising. Our philosophy of casual perfection runs through everything we do. With only 112 guests being pampered by an award-winning crew of 95, the level of attention and service we pay to each of our guests makes yachting aboard either one of our mega-yachts SeaDream I or SeaDream II feel as if you are on your own private yacht. Be as active or as relaxed as you like and take in the ultimate in luxury, privacy and pampering.

Her kan dere se bilder fra våre to første dager om bord i SeaDream 1 og på Bonafacio, Korsika.

 Idyll på Korsika.

 Gamlebyen og festingene

 Matlaging - pannekaker ombord i SeaDream.

 Korsika by night.

 SeaDream by night.


Fortsettelse følger:-)

Hilsen Trude Helen Hole


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits