Snart reiseklar??

_Barn på tur_ i Thailand=

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SE REISE-VIDEO



Her er Trudes beste reisetips

-Legg igjen sminken hjemme og vær spontan og leken, tipser Trude Helén Hole.

I tredje episode av nett-TV-serien Barn på tur, kan du se Trude og hennes tre barn finne roen i Thailand - dra på elefantsafari, herje i havet, utforske thaikjøkkenet og kose seg sammen i kveldsmørket.

Reisevant familie

Tidligere har Trude hatt barna med til Egypt, Hellas, Portugal, Kanariøyene, Mallorca, fastlands-Spania, Danmark og Nord-Norge.

-Vi pleier alltid å ha det fantastisk fint på tur sammen. Portugal er et land jeg særlig vil anbefale til aleneforeldre. Egypt kan derimot være en utfordring, i hvert fall i matveien, påpeker Trude.

Imøtekommende

Det kan være betryggende å vite at Thailand har et godt helsevesen, i hvert fall på turiststedene.

Familien Hole mener ferien på Khao Lak er noe av det beste de har opplevd.

-Både ungene og jeg merket det med én gang vi var ute av flyet: Vi fant den roen og sinnsstemningen som er så viktig å ha på ferie. "Alle er jo så hyggelige og snille, og så smiler de så mye" kommenterte ni år gamle Johannes etter et døgn. Det er ingen selvfølge at gutter på hans alder reflekterer over mennesker og deres væremåte. Men det var slik det var.

Én bag på deling

Programleder for Barn på tur, Silje Larsdotter Hådi, fikk hakeslepp da hun så hvor lite Trude og barna pakket med seg til ferieuken i Thailand.

-Bare én liten bag. På deling til alle fire. Det var alt de hadde med. Helt vilt! sier Hådi imponert.

-Man blir aldri så skitten som man tror, poengterer Trude. -Det går fint å bruke samme t-skjorte flere dager på rad. Og hvis man har med litt vaskepulver, tar det ikke lang tid før skitne klær er rene og tørre igjen. Ikke minst i Thailand, hvor kveldene er så varme.

Her er flere nyttige tips til reiseforberedelser, pakking og selve flyturen med barn.

 



BARE MORO: - Alt jeg ønsker på ferie, er å leke og ha det gøy med barna mine, sier Trude.

I barnas tempo

Trude tilhører ikke dem som fyller reisebagen med makeup eller hårprodukter når hun skal på ferie.

-Hva skal jeg med det, hvis alt jeg vil er å leke og kose meg med ungene? Det meste vi gjør må være på deres premisser, og skje i deres tempo. Når barna kommer løpende og vil ha meg med ut i sjøen, så kappløper vi ut, sier Trude.

-Foreldre bør unngå å dytte på slike muligheter når de først dukker opp. Litt for ofte sier de "skal bare", for eksempel lese ferdig et kapittel i boka først. Trikset er å være spontan og leken, og ferien blir en berikelse for alle.

Barnas behov

-Men hva med shopping, dere hadde vel litt ekstra plass i bagasjen for dét?

-Når jeg er på tur med barna, må deres behov stå i sentum. De ville kjede seg hvis jeg dro dem med ut for å shoppe. Jeg liker det ikke selv engang, sier Trude.

-Men det er klart at ungene lar seg begeistre av markedene. Så vi blir gjerne enige om én kveld til felles shopping. Da får de en pott med penger som de fritt kan disponere, samt et regnestykke for hvor mye de bør klare å prute. Slik får barna et forhold til penger og kultur, og opplever gleden ved å føle at man har gjort en god handel.

Kompromisser og regler

Trudes barn er henholdsvis 5, 9 og 11 år gamle. Da må det nødvendigvis inngås kompromisser på tur. Ingen kan få dekket sine behov hele tiden.

-Hvor enkelt det er å reise alene med barn, avhenger av hvilken kustus man har på dem. Jeg føler meg trygg på mine. De er reisevante, ganske selvstendige og aksepterer at de må følge opp det ansvaret jeg gir dem, sier Trude.

Grensesetting for barn er en kunst som Trude har erfaring i, ikke minst på tur:

-Før vi drar på ferie, blir vi i fellesskap enige om hvilke regler som skal gjelde på turen. Regel nummer 1 er alltid at vi skal være hyggelige og hjelpsomme mot hverandre.

 



ULIKE BEHOV: Barna i familien Hole er 5, 9 og 11 år gamle. De har ikke alltid samme behov, og da må det kompromisseres.

Trudes blogg fra Thailand

Mens Trude Hole var med barna i Thailand, skrev hun en serie blogger om ferieoppholdet:

Blogg 1

Blogg 2

Blogg 3

Herlig / farlig

Maten i Thailand er langt mer spennende - og risikabel - enn på de fleste charterdestinasjoner i Europa. Thai-kjøkkenet er høyt elsket. Men faren for å bli matforgiftet krever visse forholdsregler.

-Vi styrte unna salater, frukt uten skall og iskrem i boks. I tillegg hadde jeg mageregulerende tabletter på lur, forteller Trude.

-Én ting er om barna blir syke. Men ekstra utfordrende blir det hvis jeg som eneste voksne skulle bli slått ut. Jeg er alltid ekstra forsiktig med hva jeg får i meg når jeg reiser med barn, og har aldri blitt matforgiftet på familieferie, sier Trude.

Gode buffeter

Både i Thailand og andre feriesteder har hun vært opptatt av å la barna utforske den lokale maten.

-Thaimat trenger ikke å være for sterkt for norske barn, for kryddernivået styrer man selv. Mitt tips er å finne spisesteder som tilbyr gode buffeter. Da kan ungene teste ut mange forskjellige typer kjøtt, fisk og grønnsaker, plukke med seg det som ser fristende ut og smake litt av hverandre.

Alt inkludert

Trude anbefaler dessuten hoteller med all inclusive-tilbud til foreldre som reiser alene med barn.

-Det blir mindre stress når man får alt på ett sted. Familien kan konsentrere seg om å slappe av og ha det moro sammen. Neste gang vi reiser til Rhodos i juni - har vi også bestilt all inclusive. For vi må jo sikre oss en skikkelig sommer med sol, latter og glede.

Byline slutt. 

Da gjenstår bara å ønske god ferie alle sammen, hilsen Trude Helén Hole :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits