hits

Idrettsglede

Enkelte utøvere som ikke klarer å oppføre seg og som ikke har respekt for sine medmennesker, bør enkelt og greit fratas gullet!

  
Her dytter Mahiedine Mekhissi-Benabbad den 14 år gamle jenta som bare skulle gi ham en premiepose. Gullet bør inndras.

(Dagbladet): Franske Mahiedine Mekhissi-Benabbad hadde akkurat vunnet 3000 meter hinder i Helsinki, og tok en seiersrunde etter løpet for å feire med publikum. EM-maskoten, en 14 år gammel jente, Appyä ville også feire med franskmannen, og gikk bort til ham for å gi ham en veske med en premie. Av en eller annen grunn likte Mekhissi-Benabbad akkurat det dårlig. 27-åringen gikk bort til maskoten, slo vesken ut av hendene på jenta og dyttet kraftig til henne.

Nå reagerer arrangementsledelsen kraftig mot oppførselen til Mekhissi-Benabbad. -Vi har en video av situasjonen og forhåpentligvis kommer det internasjonale friidrettsforbundet til å gjøre noe med det, sier konkurransesjef Mika Muukka ifølge Expressen. Franskmannen er kjent for temperamentet sitt, og det er ikke første gang han har gått til angrep på en maskot. Han gjorde noe lignende mot en maskot i EM i Barcelona.

Vel, dette er fullstendig uakseptabelt i mine øyne. Folk skal oppføre seg, enkelt og greit. Og det trenger ikke å være vanskelig å fortelle disse menneskene at respekt for andre og god oppførsel er noe som kreves - ta fra dem gullet, ta fra dem plassen de har svettet, grått og blødd for, om de ikke klarer å oppføre seg. Vanskeligere er det ikke.

Idrett skal være preget av glede og respekt, og knytte bånd mellom mennesker og nasjoner. Utøvere og trenere som ikke skjønner dette, har ganske enkelt ikke så mye i idretten å gjøre. Uakseptabel atferd må få konsekvenser. 

Da er det utrolig godt å se idrett som EM kampen i går, der spanjolene utklasset et slitent Italia. Spanjolene var dyktig på presisjon og på å posisjonere seg mellom italienerne som ikke klarte å henge med, og laget hadde mye fart og energi, og ikke minst vilje til å vinne. Den store, stolte nasjonen viste klasse ved å vinne 4-0. Deretter viste spanjolene en enorm glede, varme og respekt for sine medmennesker og motstandere. Det varmet også alle oss som så på, og idretten fungerte som den skal.

Hilsen EasyGirl

4 kommentarer

Jon Grunde Vegard

02.07.2012 kl.09:38

Helt enig, utøverne (og støttepersonell) må kunne oppføre seg!!! :-))

ArtofLiving

02.07.2012 kl.10:52

Nemlig, som gamle toppidrettsutøvere og mot normalt oppegående mennesker vet vi dette, Jon Grunde Vegard, og god sommer til deg og dine!! :-)

Pippashus

03.07.2012 kl.12:14

Helt uholbar oppførsel, og enig med deg.

Liker livsfilosofien din!

ArtofLiving

10.07.2012 kl.00:25

Takk Pippashus::-)

Skriv en ny kommentar