Helgelandskysten, vårt vakre paradis

Det finnes et Paradis, og det er Helgelandskysten. Ikke mye kan måle seg med det langstrakte, ville og kuperte landskapet i det øyeblikket det møter det frådende havet. Og så er det lukten, lydene og lyset. Nordens Paradis.


Sol og strandliv, men ingen kameler i sikte; Johannes og jeg in action på Helgelandskysten der vi har huset vårt

Da vi var små tok vi alltid Hurtigruten når vi skulle nordover til bestemor og bestefar, fordi det var rimeligste alternativ den gang. Hurtigruten hadde da frakt som 1 prioritet, og passasjerer "fylte opp" når de allikevel skulle samme vei. I dag er det turisme, men Hurtigruten har slitt - og jeg har aldri skjønt hvorfor - alt lå jo tilrette for å skape Norsk suksesshistorie på turisme mot Paradis i nord. Kanskje stive priser og dårlig markedsføring har hatt litt å si?


Hoppende ekte sommerglede

Turister i eget land. Det er ikke alltid like lett å se skogen for bare trær. Da jeg i vinter gikk på ski i skiløypen med min lille, fire år gamle datter og ville returnere til bilen etter en halvtime, ville hun ikke snu, for hun skulle jo til skiløypa. Og da jeg forklarte at vi allerede var her, i skiløypen og hadde gått i løypa en hel halv time til og med, spurte hun noe oppgitt; -men mamma, hvor er den da? 


Strendene...

Og slik kan det være med naturen og omgivelsene rundt oss. Vi trenger ikke dra langt for å få den ultimate ferien.


Vi kan ikke bare se på fjelltoppene, vi må selvsagt opp også:-) 

Vi må øyne den selv, naturen og feriealternativene rundt oss, og er vi smarte, bruker vi også vår egen storslåtte natur - opp og ut - og suger til oss den energi og livsglede den gir oss. 
Elven, kulpen eller badekaret vårt. Her vasker vi oss og henter laks

Ja, ka du tru? Har du ikke bestilt ferie ennå, er nordland et utrolig deilig feriemål, vel og merke om du ikke higer etter knallsol hver eneste dag. Det får du forresten bare rynker av, så what´s the fuzz?


Nyt lyset og naturen, og beitende hester som vi selvsagt måtte oppå

Og Hurtigruten går nå så det suser. Turistene strømmer på og styreleder Trygve Hegnar beskriver det slik; Nøkternt sett, er det heftige greier. Bare smak på den setningen. Ganske genialt sagt, egentlig.


Nydelige strender og barn med nedsenkede skuldre

Men tror du jeg og ungene fikk plass på Hurtigruten? Nei, desverre, men det får vi til, til neste år håper jeg, bare vi er ute i god tid. Så i år blir det som i årene før, fly og leiebil. Og det er ikke ille verst de prisene en må ut med for å oppleve Nordens Paradis. Norwegian ville ha 2750.- t/r for meg og tre barn, og 4000.- for leiebil hos Hertz i en uke. Da kan en godt feriere i eget land.


Nattestemning og fullmåne, og vi er på dyresafari for å se rev, hare, oter, sel, elg, og litt mygg og knott...


Litt gråvær skader ikke, det forsterker bare opplevelsen 

Og været blir som det blir, vi reiser ikke først og fremst for sol og bading, skjønt, bade gjør vi uansett. Vi reiser for å oppleve det guddommelige sommerlyset, den storslåtte naturen, og altså lukten og lydene, menneskene og den nordlanske, deilige stemningen - og kanskje stikker vi innom Himmelblå også. 

Nå er det bare noen timer til avreise, og vi gleder oss "ti uker" som Josefine (den gang 4 år) pleide å si det når hun skulle beskrive hvor mye hun gledet seg... og det er mye det!

Fortsatt god sommer, hilsen Trude Helen Hole, alias EasyGirl :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits