Ukens vin: Tommasi Rafael Valpolicella 2010

Etter en lang, kjølig og hvit sommer, drar vi nå til røde, temperamentsfulle Italia, og vinen er Tommasi Rafael Valpolicella. Nam, nam og nam!!Vinmarken Rafaèl ligger i det prestisjefylte området i Valpolicella Classico Superiore. De beste druene brukes i produksjon "Valpolicella Classico Superiore DOC" som denne vinen nettopp er. Kombinasjonen av grundig håndverk, den ærverdige tradisjonsrike vinmarken, håndplukking av druer og tradisjonell vinifikasjon, skaper et lite mesterverk i en flaske om jeg må få lov å si det selv, og det gjør jeg som oftest.

Vinen er lagret i 15 måneder på slovenske eikefat, noe som gir en myk, avrundet og meget behagelig vin.

Tommassi er mørk rubinrød på farge, med dufter av tørket krydder, lær og modne kirsebær. Den føles forholdsvis intens i munnen, men som nevnt bløt og smidig, som en oppmerksom og omsorgsfull elsker. Noe krydder, samt søte kirsebær finner du også i smaken. Meget god, balansert og fruktig vin dette her altså, og ja, drikk den gjerne sammen med din elsker. Jeg lover den er med på å sette stemningen.

Perfekt til småretter med kjøtt, både rødt og hvitt kjøtt, samt ferske oster. Eller til å bare nyte!

Hilsen EasyGirl:-)

2 kommentarer

Anita

17.08.2012 kl.11:05

Har smakt denne, og den er min kopp med te for å si det sånn... eller glass med vin. :)

ArtofLiving

17.08.2012 kl.11:47

Ja, det er den Anita:-) den likner litt på Pinnevinen vi drakk på onsdag som tidligere er anmeldt her, men hakket kraftigere både på smak og fylde, slik vi liker det, ikke sant?? Klem!!

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits