Delicatessen, en virkelig delikatesse

Det råder en sydlandsk stemning over hele Oslo nå i sommermånedene, og det er bare å nyte det hele. Utelivet blomstrer, og det gjør befolkningen også.


Hvis jeg selv skal velge, så styrer jeg unna tapasbarer så sant jeg ikke er i Spania, men forrige fredag hadde jeg intet valg. Mitt følge var relativt bestemt på hvor vi skulle, og ettersom jeg er en diplomatisk vekt, vet jeg godt når det er greit å ikke argumentere for annet, spesielt mot en som mye sterkere og desto mer sulten. Så vi satte kursen mot øst og Delicatessen i Søndre gate 8 på Grünerløkka.

Delicatessen åpnet sine dører for første gang i september 1999. Tanken var å skape et sted hvor man kunne spise kvalitetsmat til en rimelig penge i uformelle omgivelser hvor alle er velkomne og kan føle seg hjemme. Og det er bare å ta av seg hatten, dere som fremdeles bærer sånt i 2010 - for dette har folkene bak Delicatessen virkelig fått til!
 
   
Du får mat også i baren, noe vi satte pris på.

Navnet Delicatessen kommer fra den franske filmen Deicatessen, en surrealistisk, svart komedie om en huseier og slakter som serverer menneskekjøtt til sine leieboere. Og ja, jeg har sett den filmen, ikke å anbefale, men du går selvsagt ikke fra Delicatessen som kannibal av den grunn. Derimot er det absolutt mulig at du blir hektet av delikatessene som serveres. 

I skrivende stund får jeg faktisk vann i munnen når jeg tenker på Serrano skinken som ble servert, med den karakteristiske nøtteaktige smaken som jeg simpelthen elsker, nesten som Pata Negra nam, nam. For ikke å snakke om Raftomatsalat og Chevrekrem som var relativt nær en himmelsk opplevelse. Hele måltidet var bare nyt, nyt, nyt. Og flørt!


Bildet er tatt med mitt mobilkamera uten blitz, men noe av stemningen vises vel...

Vel, følget har selvsagt også sitt å si. Er du med godt følge, forsterkes alt og alt oppleves svært mye bedre, ikke sant? Spesielt når følget er god og mett, akkurat som meg. Og her på Delikatessen kan du gå med hvem som helst, venner, kjæreste, familie, forretningsforbindelser og andre forbindelser. Dette er nemlig plassen for alle og du vil følte deg hjemme og ivaretatt. I tillegg til hyggelig betjening opplever du god stemning med avdempet musikk, prat og latter, herlige delikatesser, opphissende dufter av deilig mat, samt hyggelig, dempet belysning om du er der på kveldstid.

Ja, atmosfære finner du i massevis, for det er som kjent vi menneskene som skaper stemningen, men design og innredning er også viktig, og Delicatessen er gjennomført til fingerspissene; robust og enkel, delikat og tidløst. Stolene er engelske kirkestoler og det flotte veggmaleriet er av Benjamin Bergman. Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord, og at et måltid på Delicatessen sier tilsvarende, er helt riktig. Vi ble ikke tom på noen av delene.


Jeg ble veldig, veldig positivt overrasket over både sted, servise og i særdeleshet den fantastiske maten.

Vel spist, hilsen Trude Helen Hole/EasyGirl

Mer om tapas, sherry og Pata Negra finner du her; http://artofliving.blogg.no/1265630956_svarte_svin_og_svinak.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ArtofLiving

ArtofLiving

40, Bergen

Jeg heter Trude Helén Hole og er en eventyrlysten jente som er bevisst på å oppleve livet, ikke bare leve det. Det gleder meg å tenkte på de opplevelser på godt og vondt som jeg fortsatt har i vente og som jeg kan vokse på. Og som med deg er jeg min egen lykkes smed. Jeg skaper selv livet mitt, og det livet jeg skaper, skaper meg. Det er dette jeg kaller ArtofLiving. Kontakt: truhole@hotmail.no eller www.newspirit.no.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits